шофьорски курс ПловдивУправлявай мечтите си с Чапаров Авто!
Поздравяваме Ви, че избрахте нас, доверете се на професионализма и амбицията!
Шофьорски курс категория "В" в нашата автошкола е съобразен с най-значимите компоненти, които гарантират перфектните условия за обучението на курсистите, а именно комбинацията от идеалното съотношение между качество на обучение, коректност и цена.

При желание от Ваша страна, е възможно провеждането на индивидуално допълнително обучение по управление на автомобила, което ще се състои извън предвидените в учебната програма часове.

За обучение и подготовка на курсистите използваме съвременни автомобили - Фолксваген Поло, оборудвани с най-нови технологии за активна и пасивна безопасност. Изключително удобни, комфортни и лесни за управление. 

Шофьорски курс за категория В Пловдив Ви подготвя за водачи на моторно превозно средство с общо тегло до 3.5 тона или 8+1 места за сядане на пътници.
шофьорски курсове ПловдивШофьорски курс Пловдив включва 40 часа теоретично и 31 учебни часа практическо обучение, които съгласно нормативната уредба, в рамките на един работен ден курсистът може да вземе по шест учебни часа теория и два по кормуване във взаимно удобно време.

За записване за Шофьорски курс В категория кандидатът трябва да е навършил 17 години и 9 месеца и да притежава диплома за завършено минимум основно образование.
Теоретичното обучение се провежда през работни дни от понеделник до петък по (6 учебни часа по 45 мин.) вечер от 17:30 – 20:30 ч. и е с продължителност от 10 работни дни или 2 седмици. По време на теоретичното обучение за шофьорска книжка категория "B" не се допуска курсистът, да отсъства повече от 12 учебни часа или 2 дни.

След завършване на курса, курсистите имат 1 седмица за подготовка за вътрешен теоретичен изпит по листовки, а изпитът пред ДАИ се провежда само след успешно преминат вътрешен теоретичен изпит.
обучение шофьорски курс ПловдивТеоретическият изпит за шофьорска книжка категория "B" се състои в решаване на изпитен тест от три изпитни листа с по 15 въпроса или общо 45 въпроса. Общия брой на точките е 97, като за издържал се счита този изпитван, който постигне най малко 87 точки. Времето за решаване е 40 минути. Резултатите от проведения теоретичен изпит пред ДАИ се съобщават веднага, след приключване на изпита. Курсистът може да провери лично резултата си и допуснатите грешки по кода на ваучера, с който се явява на изпит в учебния център, в който се обучава.

Практическото обучение по кормуване е със средна продължителност 1 месец и половина. Провежда се в удобно за курсиста време, като на ден курсистът кормува не-повече от 2 учебни часа по 50 минути, като активното време за управление на автомобила в рамките на един учебен час е 40 минути. Изпитът по кормуване представлява шофиране в градски условия с продължителност не по-малка от 25 минути и не-повече от 35 минути.

Необходими документи за записване на шофьорски курс Пловдив.

 • Копие на лична карта.
 • Копие на диплома за завършено основно, средно или висше образование.
 • 1 бр. снимка - паспортен формат
 • Медицинско свидетелство за шофьор категория В, което се изготвя от личния лекар или протокол от ТОЛЕК* или ТЦЛЕК.

Преференциални условия за ученици и студенти при провеждането на шофьорски курс категория "В" Пловдив!

Автошкола Чапаров Авто осигурява на своите курсисти безплатни учебни материали гарантиращи отличната подготовка по време на Вашия шофьорски курс Пловдив и успешното Ви представяне на изпита пред ДАИ. Материалите са достъпни за ползване в рамките на учебния кабинет!
Шофьорски курс Пловдив с включено теоретично и практическо обучение е със средна продължителност 2 месеца.
Специална цена при групово записване на двама и повече курсисти.

Гъвкави схеми за заплащане на шофьорските курсове категория В, съобразени с Вашите финансови възможности.
Обучение, съобразено с Вашия напредък и умения.
Шофьорски курсове категория "В" в нашата автошкола са гаранция за успешното Ви справяне с днешните предизвикателства на пътя.
Ще Ви предложим индивидуален график за шофьорския курс от категория В, съобразен с Вашите ежедневни ангажименти на работното място, учебното заведение или дома!

шофьорски курсове ПловдивЗа успешната Ви подготовка за шофьорски курс Пловдив събрахме полезни връзки които са достъпни по всяко време.

Обучението по време на шофьорския курс от категория В се провежда в два етапа, които включват теоретическа и практическа подготовка на курсиста. С напредване на шофьорския курс, курсистът придобива умения за безопасно шофиране при различни пътни и метеорологични условия. Шофьорският курс започва с кормуване на учебна площадка.

Заключителният етап от шофьорския курс се състои в управление на автомобила в условията на сложното и интензивно движение в град Пловдив. Управлението на моторно превозно средство е сериозно предизвикателство за всеки водач. С шофьорският курс категория "В", ние ще Ви обучим как да шофирате, спазвайки Закона за движение по пътищата. Преминавайки обучението на шофьорския курс в нашата автошкола, Вие ще придобиете необходимите умения, за да станете безопасен, отговорен и толерантен шофьор.

Шофьорските курсове през зимата не са проблем. Зимните условия не представляват трудност за курсистите ни. Автомобилът на Чапаров Авто е напълно подготвен за шофьорски курсове при зимни метеорологични условия и движението по пътищата в зимни условия. Нашите курсисти за шофьорски курс Пловдив се радват на безопасно и удобно шофиране в условия на намалена видимост, заснежена или заледена пътна настилка.

Избирайки Чапаров Авто за шофьорски курс Пловдив ще получите:

 • Консултации при започване на курса.
 • Безплатни помагала за теоретичното обучение.
 • Практическо обучение в удобно за курсиста време.
 • Обучение на съвременен автомобил.
 • Оформяне на документи за явяване пред ДАИ.
 • Разсрочено плащане без допълнително оскъпяване.
 • Възможност за вземане на допълнителни часове по желание на курсиста.
 • Кормуване съобразено с удобното за курсиста време и място.
 • Възможност за провеждане на индивидуално допълнително обучение по управление на автомобила, което ще се състои извън предвидените в учебната програма часове.
 • Качествено обучение на изгодна цена.

шофьорска книжка Пловдив

След успешно преминатото обучение на шофьорски курс Пловдив, необходимите документи за издаване на шофьорска книжка от категория В са следните:

 • Документ за самоличност по ЗБЛД.
 • Документ за платени такси.
 • Карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от ТОЛЕК или ТЦЛЕК.
 • Удостоверение за завършен курс за водач на МПС, теория и практика.
 • Диплома за завършено основно, средно или висше образование (оригинал и копие).
 • Удостоверение за завършен курс за първа до лекарска медицинска помощ (БЧК).
 • Ако вече притежавате шофьорска книжка категория "В", но все още нямате нужното самочувствие и увереност на пътя, ние ще Ви помогнем да повярвате в собствените си възможности и сами да се справите с този проблем.

Графикът за провеждането на опреснителните шофьорски часове ще бъде съобразен с Вашите ежедневни ангажименти на работното място, учебното заведение или дома! Очакваме Ви! 

Отзиви от завършили курсисти

Вашето мнение е важно за нас!

Отзиви и коментари на нашите курсисти