Евтини школи твърдят, че провеждат обучение в 3 часа през нощта

shofiorski-izmami Евтини шофьорски школи фалшифицират документацията си по такъв начин, че на хартия излиза, че провеждат обучение в 3 сутринта. Това разказа пред в. „Монитор” шефът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Валентин Божков. Сред нарушенията са дневници за подготовка, попълнени със седмици напред за проведени часове, където курсистите вече са се разписали.

По сметки на фирмите от бранша за пълноценно проведен курс с теория и практика сумата не може да е по-ниска от 650 лв., но според вида използвани автомобили, както и екстрите при подготовката, стойността може да достигне 750-850 лв. По искане на легалните школи за обучение на водачи от администрацията са започнали постоянни проверки на центровете за подготовка, които предлагат нереалистично ниски цени.

 

"Нито един разумен човек не може да приеме, че е сериозна обява за подготовка на шофьори, залепена върху кофа за боклук в близост до автобусна спирка", коментира Божков. Цените, на които се оферират тези курсове, са около 300-350 лв. и обещават теория и практика по кормуване. Впоследствие се оказва, че сумата е само за част от основното обучение, а повечето задължителни елементи на подготовката се заплащат допълнително.

На евтини курсове се записват и хора, които вече са се научили да кормуват по кварталните улици и считат, че нямат нужда от теоретично обучение.
Част от тези школи са открити на адреси на частни жилища, други са представлявали празни зали с маси и столове.
Закани за увеличаване на цените на курсовете през миналата година не липсваха.

Цената на шофьорския курс при всички случаи що отиде над 900 лв. Поскъпването дори е закъсняло, заяви Красимир Георгиев от Асоциацията на квалифицираните автомобилисти в България. Цената в момента е от 650 до 750 лв., а тя е калкулирана на съвсем различни нива на горива от сегашните.

Източник:  http://econ.bg/

Отзиви от завършили курсисти

Вашето мнение е важно за нас!

Отзиви и коментари на нашите курсисти